Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tonička Plíšková

1. 12. 2007 10:16
Mám duši a energetická těla!

Nejsem jen hmota - duše a energetická těla mě spojují s vyššími dimenzemi a celým vesmírem.

Kdo o tom pochybuje - ať podá vědecký důkaz, že se mýlím!

0 0
možnosti

Zdeněk Oulehla

26. 11. 2007 20:46
Považuji tyto úvahy za bláhové.

Je to stejně neřešitelné jako u kvantové fyziky. Bude-li vaše duše přemýšlet sama o sobě, ovlivní tím výsledky svého pozorování, takže jakýkoliv závěr je pochybný. Můžete vycházet pouze z analogie s jinými dušemi, které jste ovšem schopen pozorovat pouze prostřednictvím fyzikálně měřitelných jevů. Takže v nejlepším případě dospějete k nějaké nové víře "jak by to asi mohlo být".

0 0
možnosti

chico

25. 11. 2007 21:58
A co filosofie?

Článek se mi líbil, ale trochu si říkám, zda jste si vzal na pomoc správnou metodu. Myslím, že duše, to zda existuje a zda je možno ji nějak vymezit, je spíše záležitostí filosofie,než exaktní vědy.

0 0
možnosti

chico

25. 11. 2007 21:55
A co filosofie?

0 0
možnosti

pavel

25. 11. 2007 21:06
K článku dvě věci

rychlost světla je "300 tisíc km/s" ne "300 miliónů km/s".

Nejnovější dítě fyziky = teorie superstruny, je už tošku fousatější. Teorie strun vznikla koncem šedesátých let minulého století, teorie superstruny vznikala zhruba v letech 1975-1985.

Jinak nevím přesně, co chtěl autor vlastně říct.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

25. 11. 2007 23:03
tady máte něco čerstvého

http://arxiv.org/abs/0711.0770

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

25. 11. 2007 10:20
konfigurační energie

Jestliže něco nemá hmotnou povahu neznamená to, že je to nic. Myslíte si, že se změní hmotnost počítače, když do něj nahrajete návod na sestrojení atomové pumy? Nebo, že se změní, když v něm běží nebo neběží program? Všechny tyhle kombinace mají na hmotný svět vazbu přes entropii. Nicméně důrazně doplňuji - HMOTA je vytvořena z nehmotné konfigurace, není elementární, je to výsledek konfigurace energií. http://vasicek.blog.idnes.cz/c/12646/Hmota-neni-tim-cim-zda-se-byt.html 

0 0
možnosti

Kolombo

25. 11. 2007 11:18
Re: konfigurační energie

Dobrá, tak co je to energie? Zdá se mi to velmi podobné debatě o existenci Boha. Vesmír přeci nemohl vzniknout jen tak, různí mistři počítají pravděpodobnosti vzniku krokodýla nilského jen náhodou a vychází jim, že by tímto způsobem nevznikl ani kdyby vesmír byl bilionkrát starší. Když si podobným způsobem spočtete, jaké je pravděpodobnost, že se narodí 17.12. 1980 v Brně děvče o porodní váze 2.65kg , dostane jméno Marie, a že si vezme Pavla o porodní váze 3.2 kg, narozeného 13.2.1978 v Adelaide, taky vám vyjde 0.00......0 a přece se to stalo. A co má být? Všechny takové výpočty jsou nesmyslem, nutnost Tvůrce nedokazují. Kdo stvořil Tvůrce? Když vám nestačí jako prvotní pojem hmota, co je to energie? Může existovat něco "neenergetického" z čeho se ta naše i vaše energie skládá, ale není to zdaleka všechno? Vydumat další rozměr? To je jako další čínské velmi vážné varování. Takhle můžeme pokračovat až do aleluja.

0 0
možnosti

Kolombo

25. 11. 2007 9:20
Kdybych chtěl

zabrousit do fyziky, tak neuron bych přirovnal k procesoru a mozek k síti miliard takových procesorů, propojených během procesu učení. Některé informace jsou v něm už dědičně jako důsledek milionů let vývoje. Mozek je nástroj k přežití, proto vnímá jako jednoduché makroskopické entity ty jevy, které jsou důležité, dává je do souvislostí, pamatuje si minulost a zkouší odhadnout budoucnost / kde bude prchající zvíře aby se střetlo s hozeným oštěpem/. Kvanta? Struny?To není žádná "skutečnost". To je jen pokus mozku vyložit si jevy, pro které nemá zakódovaný vrozený model i s pravidly manipulace s nimi, pomocí právě těchto  modelů  Co je foton? Jenom abstrakce, sloužící k vysvětlení pozorovaného. Ani kulička, ani vlnka. Pro kuličku i vlnku  mozek vrozené modely má, .pro foton ani elektron je nemá a mít nikdy nebude. "Struna" je dobrá jenom potud, pokud je tato představa k užitku při výpočtech. O zádné struny ani trubice ve skutečnosti nejde.

0 0
možnosti

CHYREN

25. 11. 2007 10:53
Re: Kdybych chtěl

přirovnat neuron k procesoru je velké barbarství.Neuron vytváří ganglie,spojení ve 4D prostoru.To nikdy procesory umět nebudou,jen jejich bilogické alternativy.Ale budou to ještě "procesory"?Nemyslím si to.Problém všech IT-fundamentálů je pořád stejný:Nechápu podstatu biohardware,který pracuje s chemií,elektřina je až na druhém místě..

0 0
možnosti

das

25. 11. 2007 7:09
asd

"Jestli můžu o něčem na světě stoprocentně tvrdit, že to existuje, pak jsem to Já. Já jsem" no to vas obdivuju jak jste si tak jisty a jak jste logicky vyloucil "indicky nazor" ;-D a mel jste nekdy zivy sen ve kterym se vam zdalo ze ho zrovna prozivate? taky jste si myslel ze v tom snu jste ze jo, ale clovek se probudi a najednou neni... jak pak tedy rozeznate sen od "reality".. a treba je ta realita taky jenom sen. a co virtualni realita? temer dokonaly realny svet kde taky funguji fyzikalni zakony. s jistotou nemuzete tvrdit vubec nic, a vyresit takovou otazku ciste logicky asi taky nepujde. ale s jednim se muzete spokojit, jestli existuje duse na to prijdete ;-D ale ne asi driv nez po te smrti :-)

0 0
možnosti

CHYREN

25. 11. 2007 3:18
Kdybych chtěl do "vědce ve vás" rýpat..

řekl bych toto: Mozek je tak citlivý orgán,že zaznamenává 14 000 vjemů za sekundu.Nonstop.Říkejme tomu třeba operační paměť.Které to jsou?Třeba při meditaci se zavřenýma očima?Nebo slepí?Při takové deprivaci smyslů by se stroj stal nefunkčním.Narozdíl od strojů se adaptují lidé i na podmínky zcela neznámé.Nečekané.Stroje nikdy nebudou mít intuci,ani šestý smysl,ani spontánní tvořivost bez návaznosti ..protože pokud tohle budou mít..už to nebudou stroje,ale živé bytosti.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Vždycky mě zajímalo kdo jsme, odkud přicházíme, jak funguje náš svět. Někdo si luští sudoku, já si luštím vesmír. Snažím se najít pravdu, nebo alespoň svůj názor.