Diskuse

Teorie všeho

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

genez.

7. 7. 2009 21:15
proč?

Proč si člověk od paměti láme hlavu a snaží se světu přijít na kloub?

K čemu je věda prospěšná Bohu? Bůh staví na vědě. Abychom si lámali hlavu o světě. Jaká je boží motivace stvořit vesmír se Zemí? Bůh netvoří, ale ze své podstaty nechává povstat, potřebuje k tomu organickou bytost. Až jednou potkáte Boha zjistíte že nemá ruce. Jak došlo k Velkému třesku? Tak jako na konci skončíme. A navíc. Všichni jsme tak trochu božími dětmi.

Ano všichni jsme božími dětmi, než budeme Božím lidem.

0 0
možnosti

sonic

4. 7. 2009 16:06
..

proč by měl mít život smysl? živé věci jsou hmota. chovají se jako hmota. nevidím jediný důvod, proč by to všechno mělo mít nějaký smysl.

0 0
možnosti

salvet.blog.respekt.cz

6. 7. 2009 18:59
Re: ..

Živí hledají smysl svého života, tak asi nějaký smysl jejich život má. O tom, co je hmota jsem napsal taky jeden článek.

salvet.blog.respekt.cz/c/90679/Z-niceho-nic.html

0 0
možnosti

Napalm

3. 7. 2009 23:27
Bůh

Možná byste se divil, spousta fyziků a matematiků věří v boha. Právě díky svému poznání.

0 0
možnosti

salvet.blog.respekt.cz

6. 7. 2009 18:54
Re: Bůh

Pak musí hledat podobné syntézy přírodovědeckého paradigmatu a křesťanství. Přece nebudou tvrdit něco jiného v rámci své profese a něco jiného panu farářovi v kostele.

0 0
možnosti

leonet

3. 7. 2009 22:47
Jaká je boží motivace stvořit vesmír se Zemí?

Milý pane, tuto otázku musíte položit stvořiteli! "Pro něho a skrze něho je vše stvořeno." Kdyby jste něvěděl kdo to je, tak vám napovím. Ježíš Kristus. Oslovte ho a zkuste ho. Nenechá vás bez odpovědi.

0 0
možnosti

salvet.blog.respekt.cz

6. 7. 2009 18:49
Re: Jaká je boží motivace stvořit vesmír se Zemí?

Na tuto otázku bych se stvořitele klidně zeptal, jenomže on se mnou nemluví. Veškeré pokusy o konverzaci selhaly.

0 0
možnosti

vit.kucik

3. 7. 2009 22:05
Škoda, že jste tento server použil jen jako...

... bezplatnou upoutávku na Vaše blogy jinde... pokud již půldruhého roku publikujete na Respektu, máte k tomu svoje důvody a je tedy poctivější se spolehnout na čtenost tamtoho media... Chtěl jsem se dozvědět něco o Vaši "teorii všeho", v článku o ní není nic, jen annonční finta .... škoda.

0 0
možnosti

salvet.blog.respekt.cz

6. 7. 2009 18:42
Re: Škoda, že jste tento server použil jen jako...

Ano, jsem vinen. Píšu svoje blogy, aby si je přečetlo co nejvíce lidí. Takhle mi to přišlo korektnější, než sem vnutit kopii odkazovaného článku. Je to starší článek, do tamního hodnocení karmy autora se už nezapočítává (ta mě stejně zajímá jen potud, pokud mi zvýší čtenost) .

0 0
možnosti

SecondWisdom

3. 7. 2009 21:59
Wake-up call

Věda má odpověd na smysl života. Máš se pokusit zplodit potomky a dopomoci jim k tomu samému. Pro někoho je to tak syrová realita, že nejsou ochotni to pochopit. Bůh je placebo, člověk si ho vyrobil a když dost věří, tak je s výsledkem spokojen. Výsledkem je v tomto případě pocit, že žije smysluplný život. Což je problém samo o sobě, protože právě zase člověk si určil, že život musí mít vyšší smysl. Aneb jak zpívají Radiohead: "Děláš si to sám a o to víc to bolí". ;-DRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Vždycky mě zajímalo kdo jsme, odkud přicházíme, jak funguje náš svět. Někdo si luští sudoku, já si luštím vesmír. Snažím se najít pravdu, nebo alespoň svůj názor.