Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Novotnak

21. 11. 2010 22:35
Dobrý den,

nemáte tak docela pravdu, už jsem četl že bakterie dokáží přežít ve vesmíru i miliony let možná řádově více v jakém si vysušeném stavu odolají i zvýšeným hodnotám kosmického záření a pokud se jednou dostanou do vhodného prostředí, pak se teprve začnou množit. Tedy teorie zanešení života na naši planetu z vesmíru není vyloučena. Krom toho i sám uvádite, že existuje určitá pravděpodobnost, i když mizivá, že se přírodní aminokiseliny mohou náhodně spojit do molekuly, která se dokáže replikovat! I když se pravděpodobnost minaturní, tak si představte, že v každé sekundě se o to "pokusí" nepředstavetelně obrovské mnosžství aminokiselin.A toto obrovské množství aminokiselin na velkém množství míst na to nemá jen jednu sekundu, ale miliony či sekund, dnů, měsíců, ...miliardy let na to aby to kvadriliony aminokiselin neustále dokola zkoušelo a stačí jen jeden úspěšný pokus. Těch úspěšných pokusů mohly být miliardy a některé tak úspěšné, že ovlády oceány a poté pevninu... každopádně tu jsme. :-)

0 0
možnosti

Novotnak

21. 11. 2010 22:39
Re: Dobrý den,

Co se týče toho robitického ovládnutí vesmíru tak to samozřejmně bude ještě zatraceně dlouhá ceta... :-) Roboti se na marsu nebudou jen tak replikovat, ale z dovežených materiálů postaví továrnu, která je bude vyrábět, alespoň tedy z počátku určitě. A tím spíš bude vyrábět pouze mechanické těžší části, jemnou elektroniku asi těžko, ta se bude vozit ze země, vyjde to levněji ještě hodně dlouhou dobu po tom, co budou na marsu první továrny.;-)

0 0
možnosti

Fermi

21. 11. 2010 20:30
Dobrý den

V jedné větě píšete o "energetičtějším" záření a v další zmiňujete mikrovlny. Nejedná se o překlep? Ještě bych zmínil, že planetární mlhoviny nemají s počáteční fází tvorby solárních systémů nic společného. Planetární se jim říká z historických důvodů, ale žádné budoucí planety neobsahují. Jinak díky za článek.

0 0
možnosti

petr.n_22

21. 11. 2010 20:14
Nebo

"technologického pokroku může znamenat jediné" nebo třeba může být smyslem pouhé roznesení již existujícího života dále. Podle mého je to nevyhnutelné, buď příjdeme v příštích dejme tomu 200 letech na vhodný způsob kolonizace vesmíru, nebo nás nevyhnutelně čeká stagnce a pád v důsledku nedostatku zdrojů. Co bylo ještě před 20 lety zcela nemožné, dnes již existuje teoreticky na papíře, za dalších 50 let to možná bude realita.

0 0
možnosti

Standa Salvet

21. 11. 2010 20:07
Re:kyslík

Kyslík není uváděn jako předpoklad evoluce, ale jako jedna z podmínek současného života. Viz věta předtím: Podmínek pro přežití tvorů na bázi uhlíku je celá řada.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

21. 11. 2010 20:31
Re: Re:kyslík

Ale ty podmínky jsou celkem široké... od sirných pramenů o teplotě 100 stupňů na mořském dně po ledové pláně antarktidy.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

21. 11. 2010 19:59
Proč je kyslík

uváděn jako předpoklad evoluce? Doufám, že se tím nemyslí vzdušný kyslík? Ten stal byl teprve organismy vytvořen. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Vždycky mě zajímalo kdo jsme, odkud přicházíme, jak funguje náš svět. Někdo si luští sudoku, já si luštím vesmír. Snažím se najít pravdu, nebo alespoň svůj názor.