Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Satyriana

15. 1. 2012 15:33
Může to být ještě jinak

Může to být u některých lidí prostě vzdor, okouzlení tou možností připojit se k dalším obdivovatelům ságy, může to být vtip.

Může to být také potřeba někam patřit v denšním světě, protože příznivci fantastiky  jsou vnímáni jako divní - a přitom kouzlu fantastických světů podléhají právě lidé inteligentní, všímaví, přemýšliví, které šeď všedních dnů a mezilidských vztahů uzavírá v určité izolovanosti.

Ano, část jich může fungovat na paltformě náboženské se vším všudy. Jiní jsou uchváceni pohádkou, přou se o technické záležitosti, parodují scény v amatérských filmech, pořizují si uniformy - a leckdy jsou ochotni se naučit leccos z vědeckých oborů, které se SW souvisejí. nebo se Star Trekem, protože jejich příznivci se občas k sobě mívají jako Sparťani a Slávisti.  Teď je trochu naředili "Vrátkaři",  tedy příznivci Hvězdné brány. nedivila bych se, kdyby k Jediům čistě proto, že ST ani SG-1 náboženství nemají, napsal svou víru i některý z nich.

0 0
možnosti
J

JanHap

15. 1. 2012 16:56
Re: Může to být ještě jinak

Do nesmyslných a nic neřešících dotazníků prostě něco napsali a panstvo bylo spokojeno. Vlk se nažral a ...

1 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Vždycky mě zajímalo kdo jsme, odkud přicházíme, jak funguje náš svět. Někdo si luští sudoku, já si luštím vesmír. Snažím se najít pravdu, nebo alespoň svůj názor.