Diskuse

Archetyp vola

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vavil

8. 3. 2012 19:51
Myslíte to

asi tak,že plemenný býk je užitečnější než osamocený vůl.:-(

0 0
možnosti

Igor Indruch

8. 3. 2012 17:40
A pokud jde o Ježíše

Tak ten na tom nebyl výrazně lépe. Pokud tedy bereme vážně jeho obraz popsaný v Evangeliích. Pokud si odmyslíme to, že měl být jako Boží syn a obětování se měl „popisu práce“, tak se choval naprosto stejně, nebo spíš ještě bláznivěji. A nakonec se nechal naprosto hloupě a nesmyslně zabít.

0 0
možnosti

jaroslav_1

8. 3. 2012 17:50
Re: A pokud jde o Ježíše

Ta smrt nebyla nesmyslná, pokud tedy bereme vážně celá evangelia nebo dokonce celou Bibli.

2 0
možnosti

Igor Indruch

8. 3. 2012 17:36
Docela zajímavé

Pokud jde o Coelha – já všechny jeho knihy nečet a ani se k tomu nechystám, protože ty, které jsem četl, se mi valně nelíbily. Jako „guru“, filosof i vypravěč je Coelho značně povrchní a neoriginální. Včemž ovšem tkví tajemství jeho úspěchu „prostému“ člověku se to dobře čte, dobře přijímá. Neklade to na něj žádné velké nároky. Stačí přistoupit na autorovo zjednodušené vnímání světa, na jeho jednoduchá pravidla, a je pohoda.

Souhlasím s Vámi, že takového to „hledání vnitřního klidu“, „duchovní cesty“ apod. je často totálně sobecké a odtržené od reality. To je jeden z důvodů, proč to většině těch guruů nebaštím - ať je to Osho, Maharishi nebo Dalajlama.

0 0
možnosti

jaroslav_1

8. 3. 2012 17:26
...

Jak to řekl Ježíš: Kdo chce být velký mezi všemi, ať je služebníkem všech!

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Vždycky mě zajímalo kdo jsme, odkud přicházíme, jak funguje náš svět. Někdo si luští sudoku, já si luštím vesmír. Snažím se najít pravdu, nebo alespoň svůj názor.