Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J41o49s21e27f 71P43o48t23r

12. 2. 2013 21:26

Pokud je náš Vesmír jediný, pak je absolutně nepravděpodobné, pravděpodobnost konverguje nekonečně blízko k nule, že vznikl náhodou. Pravděpodobnost vzniku Vesmíru s fyzikálními zákony a konstantami jako je náš je 10^250. Pro srovnání počet fundamentálnch částic Vesmíru se odhaduje 10^80.

Jestliže existuje multivesmír, jak předpokládal Hawking ( poslední 4 roky se od těchto svých názorů distancuje) 10^400 vesmírů  i tak je existence života, natož života rozumného, velice nepravděpodobná.

Základem života jsou bílkoviny, ty jsou složeny jednoduchým způsobem z 20 esenciálních aminokyselin (levotočivých) a každá bílkovina je ještě až do tří úrovní stočená. Pouze bílkovina z přesně sestavených aminokyselin a přesně stočená je schopná vykonávat svojí  funkci.

Albumin, běžná bílkovina všech organizmů je složena 650 aminokyselin. Pokud život vznikal náhodou muselo dojít k 20^650 pokusům  aby vznikla jedna jediná  ta správná bílkovina , a muselo by se na tom podílet veškerá hmota  nejen nášeho  Vesmíru, ale poloviny celého multiverza. A jak se vybrala právě ta funkční ?

A to mluvíme o jedné bílkovině, co ty statisíce dalších.

A pak ta bílkovina musí přijít k DNA, tam se zapsat, aby její další výroba neprobíhala náhodně, ale podle plánu. Pochopitelně odborníci přes evoluci se mnou nebudou souhlasit, budou mi vnucovat své představy (ne hypotézy, nebo teorie), ale jen své představy jak to bylo, s tím co si to dovoluji a jak zpátečnické jsou mé vývody, že oni jsou vědci a oni to vědí.

0 0
možnosti
MZ

Neni vira v jakekoliv nabozenstvi nebo vira v reinkarnaci lidske duse jen ukazkou neskutecne lidske nabubrelosti a neskutecne lidske pychy vyplyvajici z pocitu vlastni jedinecnosti a vyjjimecnosti? Co kdyz vubec nic neznamename a nikdy jsme ani neznamenali? Co kdyz nase "inteligence" je uplne slepou vetvi jakehokoliv vyvoje smerujici sama k svemu neodkladnemu zaniku, ze same svoji podstaty? Neni vira v reinkarnaci jen pretaveny strach vychazejici z toho, ze bychom treba nemuseli znamenat vubec nic ...no a tak jsme si vytvorili obezlicky vecneho zivota a nesmrtelnych dusi a vsemocnych Bohu, kteri nas stvorili k obrazu svemu atd...protoze jinak bychom museli priznat, ze to vsechno kolem, vesmir, priroda a koneckoncu i ta zminovana "inteligence" (at uz to znamena cokoliv) atd by tu byla i bez nas ?

1 1
možnosti
FL

Hawkinga bych vůbec nesrovnával s Einsteinem, jak se v jedné větě oba vyskytují co by dvojice hlavních velikánů. Velikán je Einstein, ten se může srovnávat Newtonem a několika dalšími historickými osobnostmi. Po něm jsou to osobnosti - tvůrci významných moderních teorií jako Maxwell, Bohr, Srodingrer, Heisenberg, Dirac, Feynman, Weinberg, Gellman ... asi 10 dalších. Hawking nevytvořil žádnou významnou teorii, pouze z těch existujících odvodil vypařování černých děr. Je mediálně známý díky svému zdravotnímu stavu a jako autor populárně vědeckých knih. Za své fantazie (ohledně paralelních vesmírů ...atp) uváděné v jeho knihách je kritizován v odborných kruzích, protože je staví na úroveň ověřených poznatků

1 0
možnosti
PJ

kdo nezná rozdíl mezi hold a holt, tak ať ty slova radši ani nepoužívá ;-€

2 1
možnosti
ZM

Hold někdo říká "holtuj tanci, pohybu". :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Vždycky mě zajímalo kdo jsme, odkud přicházíme, jak funguje náš svět. Někdo si luští sudoku, já si luštím vesmír. Snažím se najít pravdu, nebo alespoň svůj názor.