Diskuse

Totalita peněz

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Existuje tam jeden podstatny rozdil - za komancu jste nekde neco nevhodneho rekl a mel jste utrum vsude.

Dnes vas nenuti nic zustat na jednom miste, penize se daji vydelat ruzne, na ruznych mistech a kdyz Vas z jedne prace vyhodi, protoze jste rekl sefovi pravdu, tak Vas vezmou jinde.

A v neposledni rade - za komncu tu byl koncentrak - misto obehnane ostnatym dratem, aby z nej nikdo nemohl ven. Ted si muzete jit vydelat i kamkoliv jinam do zahranici a nikdo a nic Vam v tom nezabrani.

0 1
možnosti

Neusinej na vavřínech. Tento system statni i soukrome organizovane kriminality dokáže legálně zlikvidovat a zničit nevinného člověka lépe, než dokázala celá komunistická mašinérie. A to vše v "souladu se zákonem".   Tento system, narozdil od socialismu pred 1989 je sice uplne jiny, ale stejne tak zakerny. Jak, to by vydalo na dlouhy clanek.

1 0
možnosti

Osobně to cítím podobně. řekl bych, že podkud nás minulý režim držel pod krkem pomocí příkazů a zákazů, tak v současné době jsme mnohem účinněji drženi pod krkem pomocí peněz.

3 0
možnosti

penize nejsou (jak si stale nekteri naivni ekonomove predstavuji) pouze prostredkem smeny, ale tez mirou (nedemokraticke) moci a psychologickou drogou (ve smyslu ovlivnovani vedomi).

Je dokazano, ze uz jen pohled na penize vede u vetsiny lidi k psychopatictejsimu jednani, nez kdyby ony penize nevideli. Take slouzi jako anestetikum :-)

Viz http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=2253http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=4410

1 0
možnosti

jakou schponost maji platebni karty ci bezhotovstvi ucty, to nevim. 

Rozhodne ale cloveka mene brzdi pri utraceni.

0 0
možnosti

M49a19r38t45i59n 89I15g49u30e

17. 2. 2014 12:28

Autore - ne jen jogín a ne jen v Indii..;-) Jinak karma.

0 0
možnosti

Karma, jen s tu chudobu bych nahradil za skromnost.

3 0
možnosti

J31a49n 35R69á94ž

17. 2. 2014 10:00

Je málo lidí, které udělaly peníze šťastnými, ale nevím o nikom, kdo by byl šťastný bez peněz.

4 1
možnosti

No právě, v tom to právě je, štěstí bez peněz si už ani nedovedeme představit.

0 0
možnosti
Foto

Peníze jsou nejúžasnějším spontánním vynálezem lidstva.  Bez peněz bychom žili stále v tlupách a v jeskyních.    Katastrofou jsou státy s jejich tiskárnami peněz, které peníze znehodnocují.

0 0
možnosti

Dejte mi moc nad penězi a je mi úplně jedno kdo vládne..........

Pořád mi neni zcela jasné, zda peníze tisknou státy či soukromníci.

0 0
možnosti

Peníze, pokud si je chcete vydělat nebo uchovat, od vás vyžadují ty nejvyšší ctnosti. Lidé, kteří nemají žádnou odvahu, hrdost ani sebevědomí, lidé, kteří si nejsou vědomi svého morálního práva na své peníze a nejsou ochotni je bránit jako vlastní život, lidé,

kteří se omlouvají za to, že jsou bohatí – nezůstanou bohatí dlouho.Stávají se obětí lupičů, kteří se po staletí rojí ze svých úkrytů, jakmile vycítí člověka, který prosí za odpuštění svého provinění, že je bohatý. Spěchají, aby mu ulevili od jeho viny – a od jeho života, jak si zaslouží.“

V morální společnosti to jsou zločinci, a zákony jsou psány tak, aby vás před nimi chránily. Ale když společnost morálně oprávní zločince a učiní zákonné lupiče z lidí, kteří používají sílu, aby uchvacovali bohatství svých odzbrojených obětí – pak se peníze mstí za své tvůrce. Takoví lupiči věří, že je bezpečné okrádat bezbranné lidi, protože schválili zákon, kterým je odzbrojili. Jenže jejich lup se stane magnetem pro další lupiče, kteří si ho od nich vezmou, stejně jako si ho vzali oni. A pak už se nesoutěží v produktivitě, ale

v brutalitě. Tam, kde je měřítkem síla, vítězí vrah nad kapsářem.Taková společnost pak hyne uprostřed trosek a masakrů.“

Ayn Randová

7 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS