Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Ona křesťanská teokracie nikdy neexistovala a proto se nemohla ani osvědčit. (Ujasněte si rozdíl mezi monarchií a teokracií)

0 0
možnosti
SS

Katolická církev měla za středověku výrazný podíl naci, na tom se asi shodneme.

0 0
možnosti
PS

Nečetl jsem článek tak podrobně, jako ostatní diskutující. Ale zaujalo mě tohle:

<Bortil se dvanáct let, než přišli noví mladí (studenti) s nápadem rozpoutat na Albertově sametovou revoluci.>

V roce 1990 otiskly Lidové noviny dokument z roku 1988, podle něhož tehdy vládnoucí vážně uvažovali o změnách. A víte kdo měl být ministrem kultury? Pan Václav Havel, móóc dobře o něm věděli a dobře věděli proč jej jmenovat. Takže žádné "studenti přišli s nápadem", plánovala to většina bezcharakterních lidí, toužících po moci a bez ohledu, jaký systém zde bude zaveden. O čemž taky svědčí fakt, že oni dva kamarádi (před zapnutou kamerou televize "tvrdí soupeři") z jistého Ústavu si 25 let přehazovali funkce. Poslední třešnička bylo nepovedené a zbrklé jmenování manželky jednoho z nich do diplomatické funkce. Za odměnu.

Takže všechno je jinak, ale stále platí (neodsuzuji, jen konstatuji, upozorňuji): "Zdravý rozum si získá přízeň, cesta proradných vede k záhubě" - Přísloví 13:15 (pro neznalé v Bibli).R^

0 0
možnosti
Foto

Váš článek mě zaujal, dočetla jsem ho celý - a pozorně... Ježíš byl ve své době nežádoucí osoba, protože  měl soucit s chudými - a  zastával se dokonce i hříšníků. Tak by tomu bylo i dnes, v době vlády peněz - klanění se "zlatému teleti."

A také "Co je platno člověku byť by celý svět získal, své pak duši uškodil? Aneb jakou dá člověk (Bohu) náhradu za duši svou?" (Má člověk duši? Moc se dnes o ní bohužel nemluví... ) ;-(

2 0
možnosti
PS

„Uznáváme-li zákon o nezničitelnosti energie, jižz pouhého logického usuzování musíme uznat existenci duše (síly), jež těloa jeho energie oživuje, udržuje. Fyzické tělo je jen latentní stav spoutanýchsil a proto duše tělo přežívá“ » Břetislav Kafka: Parapsychologie, na str. 175„Podvědomí“.

1 0
možnosti
Foto

Nemám nic proti tomu, že "peníze nejsou všechno" (ba právě naopak). Jen bych byl nerad, aby se to stalo sloganem, kterým pracháči zavírají hubu chudákům (i kdyby šlo jen o útěchu). Začíná se to ozývat podezřele často (vás samozřejmě z žádné špatnosti nepodezírám - napsal jste to dost hezky).

3 0
možnosti
Foto

Moc pěkně jste to napsal. Jen se nám z blogu neztraťteR^:-)

1 0
možnosti
OP

Na Krista lidé nikdy nezapomenou a jeho odkaz bude vždy nosný. Co bude s křesťanstvím, ukáže čas. Protože nijak nepospíchá s tím, aby se vyrovnalo se svými bludy, může dojít i k tomu, že bude historickým archaismem.

3 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Vždycky mě zajímalo kdo jsme, odkud přicházíme, jak funguje náš svět. Někdo si luští sudoku, já si luštím vesmír. Snažím se najít pravdu, nebo alespoň svůj názor.