Diskuse

Betlémská hvězda

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^ Symbol víry, stejně jako samotná víra, musí být neověřitelná a nedosažitelná - na tom to totiž stojí, protože víra a potažmo celý kult by ztratil smysl po jakémkoliv zjištění - víra by přestala být vírou. Tehdejší nebe patrně nebylo ničím ozvláštněné, ale bylo třeba učinit víru důvěryhodnou dodatečným příběhem. Konec konců, poslední, kdo by stál o ověření fantastických příběhů je právě Vatikán a je to naprosto logické, takže neberme věřícím jejich víru tím, že budeme pátrat po skutečnostech :-)

0 0
možnosti

J15o87s11e42f 50P47o10t93r

31. 12. 2016 19:28

asi se pane Winter dost mýlíte, protože o tom obzváštnění píší evangelisté v letech bezprostředně následujících, kdy Vatikán byl ještě pouze pahorek v rámci všemocného pohanského Říma.

Ale souhlasím s vámi, že víra musí být neověřitelná, což platí i o vaší víře, kdy se snažíte dehonestovat konkurenční idee vymýšlením (minimálně) nepravd a pomluv. Stejně tak to dělala nedávno velká pokroková a vědecká víra marxismus-leninismus. Jak jistě dobře víte, před necelými třiceti lety skončila na smetišti dějin.

0 0
možnosti
Foto

R^ A také Vám přeju hodně světla do dalšího roku.:-)

0 0
možnosti

Děkuju, taky Vám přeju vše nejlepší do roku 2017;-)

0 0
možnosti