Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Luborka

22. 4. 2012 21:31
Co Vám brání

příjmout to co pan Grof popsal ve svých knihách?

0 0
možnosti
SS

Standa Salvet

22. 4. 2012 22:51
Re: Co Vám brání

Tak co mi brání? Už jsem hodně nalomenej. Jen chci zůstat nohama na zemi. Pocit zodpovědnosti, že se musím starat o ty, o něž se starat musím. A především chci.:-)

0 0
možnosti
MS

kilokrok

22. 4. 2012 20:53
Souhlasím

Objevy a vysvětlení pana MUDr.Grofa je však trnem v očích našich vědeckých elit. Je to až k nevíře, jak se snaží určovat světu, kde je správný směr vědeckého myšlení a kde nikoliv.(viz cena Bludný balvan) Jednostranný přenos světonázoru ze "starého režimu" se opakuje a ti naší borci se nepoučí a nepoučí! Sám jsem přesvědčen, že nějak tak, jak to vysvětluje MUDr.Grof to asi bude, ale těch otázek je mnoho a přibývají další. Je jasné, že jsme na začátku. Existence člověka nesnese ani srovnání s PC a dalšími chytrými technickými vymoženostmi, protože člověk je mohem dokonalejší, než ho vidí český vševěd! Poznání v mnoha směrech na nás zatím čeká. Jen u nás je mnoho lidí, kterým v jejich záměrech ovladání člověka tyto poznatky moc vadí. Nechápou, že to o čem byli celá léta přesvědčení se ukazuje jako pitomost a jejich sebevědomí a vážnost se bortí!

1 0
možnosti
SS

Standa Salvet

22. 4. 2012 22:55
Re: Souhlasím

Nejsme na začátku. Tak zarytý ateismus je české specifikum. Čechy jsou, jak známo, sice pupkem světa, ale ve skrze ten problém, o němž vy hovoříte, je jen kapkou v moři. R^

0 0
možnosti
JP

joserpor

22. 4. 2012 0:12
Vědomí

Vědomí, iteligence produkuje elektrony, ostatní částice hmoty a energii - no to je mi novina. Jak se tedy ty elektrony a ostatní částice hmoty musí zašmodrchat, aby z toho byla myšlenka ?

Ještě, že takovéto fantasmagorické představy fungují  ve virtuálním  světě a neničí se na ně naše krásné lesy ve formě papíru.

1 0
možnosti
SS

Standa Salvet

22. 4. 2012 9:42
Re: Vědomí

No, to máte pravdu, že lidské vědomí ničí lesy. V podstatě tyhle monokulturní plantáže pro výrobu dřeva, co teď tady máme, ani lesy v pravém slova smyslu nejsou.:-)

0 0
možnosti
MR

rodd

21. 4. 2012 15:42
Problém vidím

v zatím jednostranném pohledu na věc. Výsledek je mnohdy velmi naivní a uvazuje se na jakou si hmotu a ducha. Zde jde spíše o souhru. Obdobný fenomén máme dole pod stolem a je jím computer. Je to hardware a software, společně vytváří projev který přenáší na monitor - vědomí. BIOS jež oživuje železo PC je vlastně instinktivní inteligence jež oživuje tělo a jeho tělesné pochody a chrání tělo vůči okolí. Nad tím je operační systém jež řídí a spojuje vnitřek s vnějškem a přiděluje procesům prioritu a strojový čas procesoru. Zde se vlastně pak vytváří naše vědomím (mozek), jež je souborem výsledků z více rovin, smyslů, paměti, těla, instinktů ... . Zde je potřeba si uvědomit i tu skutečnost že jak na PC lze vyvolat úžasné scény či projevy, třeba hry, neboť to vytváří železo a software, obdobně  to umí mozek jeho mediátory a když se hodně simulují tak dokážou vyvolat exaktické stavy. Taky procesy v PC jsou imaginární, pardon binární a vypnuli proud ... .

1 0
možnosti
SS

Standa Salvet

21. 4. 2012 23:51
Re: Problém vidím

Zajímavý názor. Nakonec je možné, že máte pravdu vy , ale zatím s vámi nesouhlasím. Moje přesvědčení výchází z:

http://www.youtube.com/watch?v=k1-TrAvp_xs

anebo z:

http://www.youtube.com/watch?v=2bosouX_d8Y&feature=related

Tohle mi jen tak nějakým BIOSem, nebo železem PC nevysvětlíte. Ale i tak vám děkuji. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Vždycky mě zajímalo kdo jsme, odkud přicházíme, jak funguje náš svět. Někdo si luští sudoku, já si luštím vesmír. Snažím se najít pravdu, nebo alespoň svůj názor.