Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J94o19s90e47f 59P25o55t45r

10. 11. 2013 1:41

Geocentrický názor není výmysl středověku, ale starověku, v našem případě  Aristotela.

Katolická církev , která určovala středověké myšlení se vyznačuje tím, že se zabývá pouze vztahem  člověk - člověk, člověk - Bůh, Bůh- člověk. V žádném případě se nepouští do přírodovědeckých otázek. Ale aby člověku  zprostředkovala komplexní pohled, v případě přírody vzala za své učení Aaristotela, který jasně řekl, že Země je středem, A bylo to platilo dogma celých dva tisíce let, než přišel katolický kněz,Koperník.

Že to není tak jednoduché, připomenu další obrovité zjištění o světě, to, že vesmír není statický, ale rozpíná se. To je stejně zásadní věc jako zrušení geocentrismu.  Einstein, největší duch XX. století,  na základě svých výpočtů zjistil, že vesmír nemůže být statický, neuvěřil tomu a do svých rovnic dosadil vymyšlenou kosmologickou konstantu, aby dostal statický vesmír. Teprve další důkazy ho přesvědčily o opaku.

0 0
možnosti

jeden z 10 na 500 stou možných názorů na knihu pana Greena :)

0 0
možnosti
DT

Nejde spíš u multivesmíru o to, že v něm mimo jiné existují různé vesmíry s různými fyzikálními předpoklady, takovými, které nedovolí vznik hmoty natož života? Green považuje za "porážku" hledání důvodu pro "naše" fyzikální veličiny, ne hledání a pokus vysvětlení systemu vesmíru obecně. Ale je fajn, že tohle tema je tak komplikované, že v něm každý může vidět to svoje. :-)

1 0
možnosti
FV

Pecka. A zkuste si představit, že čas je jen iluze. Pochopit to myšlením, jenž tuto iluzi vytváří a bez ní nemůže existovat, je naprosto nemožné.

0 0
možnosti
Foto

Určitě hezké a zajímavé čtení. Doporučuji to brát jako jeden názor z mnoha dalších. ;-)

3 0
možnosti
Foto

A už mám v hlavě chaos i já ;-) . Velmi povedený článek.

1 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Vždycky mě zajímalo kdo jsme, odkud přicházíme, jak funguje náš svět. Někdo si luští sudoku, já si luštím vesmír. Snažím se najít pravdu, nebo alespoň svůj názor.