Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Jen poznámka, mám dojem, že by se to mělo skloňovat "na Cereře".

0 0
možnosti
Foto

Kecy. Jsou to dva trpajzlíci, kteří vylezli z podzemí..... tedy z podceresí na povrch, aby se podívali co to tam zase nahoře lítá. No a protože je pod povrchem tma, tak si pochopitelně vzali lucerničky. A ani netuší, že astronomové z té malinkaté modré kuličky kdesi daleko v prostoru se z jejich světýlek můžou zfafrnět! ;-D

0 0
možnosti
JB

Trocha fantazie neuškodí i když to asi bude jinak.

1 0
možnosti
Foto

Nechci vypadat jako škarohlíd, ale nesvítí někde zbytečně? :-)

4 0
možnosti
PK

Nemluvte za všechny! Já třeba, na rozdíl od vaší statistiky, věřím, že jsme ve Vesmíru sami :-) Jinak inteligentní život na Ceresu, to by si teda dali. Asi něco jako poustevníci, ne? ;-D

2 0
možnosti
DT

Tak nejspíš ta "prasátka" ze zmrzlé tekutiny, jinak ale R^

2 0
možnosti
PJ

jsem taky moc zvědavej na detailní fotky, ale nějak mi tam v článku nesedí to skloňování názvu asteroidu, ten se jmenuje Ceres, nikoli Ceresa, i když je to feminimum

astronomická a astrofyzická obec je zvyklá na nesklonné Ceres...

2 0
možnosti
SS

Ceres, podle které je planetka pojmenovaná, byla antická bohyně plodnosti.

0 0
možnosti
JP

J51o68s13e60f 71P45o97t10r

2. 3. 2015 22:08

Zanechte všech marných nadějí. Na Marsu, v  pásu  života, žádný život. Dokonce NASA poslední sondou nepátrala po životě, ale po tom, zda tam jsou všechny podmínky pro život. Ano, všechny podmínky jsou, život není.

Země již sto let vysílá elektomagnetické signály. Ty za tu dobu zasáhly již na 10 000 hvězd. To znamená, že z 5 000 hvězd by mohla přijít reakce, kde nic tu nic.

Píšete  "Život začal svou epochu ve vodě". Život nezačal svou epochu ve vodě, protože voda okamžitě rozkládá polypeptidické vazby bílkovin a vodíkově vazby nukleových kyselin. Ty mohou existovat pouze v složitém a komplikovaném buněčném obalu, který specificky propouští roztoky dovnitř a ven. Měl jste si všimnout, jaká to byla sláva, když Curiosity našla na Marsu jílovité minerály, to je totiž poslední a jediný materiál, kde by život mohl vzniknout.

3 1
možnosti
TB

Tak moment, s tím Marsem opravdu opatrně.

Zatím tam není robot uzpůsobený na zkoumání nízkých forem života. Počkejme do roku 2020 ....

1 0
možnosti
MR

:-) i ja bych si strasne rad pral aby tam nasli  zivot, ale vysvetleni muze byt prozaictejsi, a zoufale jine. Ale neztracejme nadeje :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Vždycky mě zajímalo kdo jsme, odkud přicházíme, jak funguje náš svět. Někdo si luští sudoku, já si luštím vesmír. Snažím se najít pravdu, nebo alespoň svůj názor.