Diskuse

Totalita peněz

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Osobně ten blog vidím jako úplně zbytečný nic neřešící vykřik do tmy.No ale někomu se to třeba bude zamlouvat tak proč ne.

0 2
možnosti
SS

Naprostou většinu publikovaných textů (napsaných kdekoliv, kýmkoliv) lze ohodnotit jako nic neřešící výkřik do tmy. Nikdy se taky nezavděčíte všem.

0 0
možnosti
AK

Myslím si, že je to správný postřeh - nahradili jsme politickou totalitu totalitou peněz.

Máš peníze? Koupíš si co chceš - soudce s jeho rozsudky, prostitutku, novináře, politika nebo celou politickou stranu, vilu v Toskánsku, nejlepší vzdělání pro své děti, cokoliv.

Nemáš peníze? Chcípni, nikoho nezajímáš...

Představovali jsme si kapitalismus jako takového hodného strýčka, který přijde, pohladí Karlíka po hlavičce a dá mu stovku s tím, že si má za ni něco dobrého koupit. Ale zjistili jsme, že je to strýček, který pak řekne: "Ale vrátíš mi stopadesát, jo?

Výzvy ke zbohatnutí, nebo ke zchudnutí to, myslím si, nevyřeší a jakou revoluci si představujete mi není jasné.

2 0
možnosti
SS

Jakou revoluci si představuji? Žádnou. Každý musí začít sám u sebe. Je to v pointě textu.

0 0
možnosti
Foto

Je vidět, že komunismus je ve vás hodně zažraný. Každý levicově orientovaný člověk je přesvědčen, že majetek lze získat jenom tak, že někoho podvedu, převezu, obalamutím, jiná cesta k majetku nevede.  Jenom člověk chudý je ten správný člověk, který si vystačí s pevnou vůlí a vnitřní disciplínou. Jenže žádná společnost se bez těch schopných neobejde a ani ten chudý.

5 2
možnosti
AK

Velký majetek lze získat také sňatkem nebo děděním. A tady těžko najít podvod.

0 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 902x
Vždycky mě zajímalo kdo jsme, odkud přicházíme, jak funguje náš svět. Někdo si luští sudoku, já si luštím vesmír. Snažím se najít pravdu, nebo alespoň svůj názor.